Zonta Mergelland steunt Liberia Fistula Project

In het voorjaar van 2018 heeft Zonta Mergelland een donatie ter beschikking gesteld voor het Liberia Fistula Project dat Zonta International van 2016-2018 ondersteunt.

https://www.zonta.org/Portals/0/Foundation/Programs/LiberiaProjectDescription2016-2018.pdf

Obstetric fistula is een bevallingsletsel dat meestal wordt veroorzaakt door een gecompliceerde bevalling zonder tijdige medische interventie. Zonta helpt met goed opgeleide chirurgen, goed uitgeruste voorzieningen en de nodige nazorg zodat de behandeling van ongecompliceerde obstetrische fistels een slagingspercentage heeft van 90 procent.

Deel van de verkoopprijs voor goede doel
Het gedoneerde bedrag van € 363 is bij elkaar gebracht tijdens een bijeenkomst Zontaleden en hun vriendinnen op 12 december 2017 in Landgoed Kasteel Limbricht. Daar had LaDress een pop-up zaak ingericht van kleding. Een deel van de verkoopprijs stelde LaDress beschikbaar aan het goede doel: het Liberia Fistula Project.