Onze leden

Onze leden

Zonta Mergelland is een vrouwennetwerk dat als doel heeft vrouwen in achterstandsposities in Zuid-Limburg en de rest van de wereld te helpen. Wij zijn een inspirerende, gezellige club vrouwen en kent een grote variëteit in achtergrond, leeftijd, opleiding, beroep en werkervaring.

In onze club combineren we onze maatschappelijke betrokkenheid met gezelligheid en vriendschap. Wij komen maandelijks op de tweede dinsdagavond bij elkaar. Naast de clubavonden zijn wij bezig met fundraising en advocacy om samen andere vrouwen vooruit te helpen.

Wij streven naar een verscheidenheid aan beroepen. Momenteel zijn de volgende beroepen vertegenwoordigd: communicatietrainer NT2, physician assistant, huidtherapeut, docent economie, student counsellor, econoom/register accountant, (interim)manager, jurist, apotheker, diëtist, onderwijsondersteuner, tandarts, eigenaar autorijschool, biochemicus , communicatieadviseur, fiscalist, fysiotherapeut, radiotherapeutisch laborant, huisarts, notaris, sociaal-geograaf/jurist, ondernemer, praktijkmanager, bestuurder en beleidsmedewerker kwaliteit van zorg.

Zonta Club Mergelland heeft 29 leden en is aangesloten bij Zonta International, een vrouwennetwerk dat al bijna 100 jaar actief is. Zonta, met 31.000 leden in 67 landen, komt op voor vrouwenrechten op alle terreinen. Zonta Nederland telt 21 clubs.

Bent u geïnteresseerd in het Zonta lidmaatschap? Geef uw interesse dan aan via [email protected]  dan neemt Zonta Mergelland contact met u op! Elke club hanteert een eigen aanname beleid om onder andere te zorgen voor diversiteit in beroepsgroepen en leeftijdsopbouw.