• Orange The World

  Aandacht voor schaduwpandemie.Tijdens de coronapandemie neemt wereldwijd het aantal vrouwen dat te maken krijgt met geweld toe, evenals de ernst van dat geweld. Niet alleen premier Rutte maar ook Zonta Mergelland vroeg tijdens de Orange the Worldcampagne hiervoor (lees meer)

 • Orange the World 2021

  In het kader van Orange the World toert op 25 november de oranje loper door diverse gemeenten in Limburg. Zonta Mergelland zal van 12.00 tot 13.30 uur hierbij aanwezig zijn op de Markt in Maastricht om samen met (lees meer)

 • #Medestanderspledge Stop geweld tegen vrouwen

  Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen. Met het ondertekenen van de medestander pledge geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes (lees meer)

 • Blossombs groot succes

  De verkoop van de kleurrijke en biologische bloemenbommetjes – Blossombs –  heeft een bedrag van ruim € 1.500 opgebracht voor fondsenwervingsprojecten van Zonta Mergelland. De leden hebben deze via hun netwerk verkocht. Ook ontvingen we enige donaties en (lees meer)

 • 8 maart: Internationale Vrouwendag

  Jaarlijks wordt op 8 maart de Internationale Vrouwendag gevierd. Ook Zonta International schenkt hieraan aandacht. Dit jaar is het thema: ‘Vrouwen met impact’. Zonta Mergelland geeft op die dag een prachtige gele roos aan twee groepen dappere vrouwen (lees meer)

 • 8 maart: Internationale Vrouwendag

  Jaarlijks wordt op 8 maart de Internationale Vrouwendag gevierd. Ook Zonta International schenkt hieraan aandacht. Dit jaar is het thema: ‘Vrouwen met impact’. Zonta Mergelland geeft op die dag een prachtige gele roos aan twee groepen dappere vrouwen (lees meer)

 • Donatie € 1.900 voor slachtoffers van loverboys

  Tijdens een Zoom-bijeenkomst van de leden van Zonta Mergelland is een cheque van € 1.900 overhandigd aan Expertisebureau Helse Liefde. Het bedrag is bijeen gebracht door donaties voor het concert  ‘Cent Mille Chansons’ dat in het najaar van 2020 (lees meer)

 • Nederland kleurt oranje

  Gemeenten en Provincies in Nederland doen dit jaar voor de 3e keer mee aan Orange the World. Elk jaar is er meer oranje licht te zien in Nederland – dit jaar hebben al meer dan 126 gemeenten en (lees meer)

 • Donatie € 5.000 voor Helse Liefde

  Zonta Mergelland heeft via diverse fondsenwervingsacties € 5.000 bijeen gebracht voor Expertisebureau Helse Liefde dat de slachtoffers van loverboys in Zuid-Limburg ondersteunt. Theo Hendrickx van Helse Liefde was zeer onder de indruk van dit prachtige bedrag. “We zullen (lees meer)

 • Franse chansons concert geannuleerd i.v.m. Corona

  Gezien de onzekerheid over de ontwikkelingen van de coronapandemie hebben fundraisingcommissie en bestuur van Zonta Mergelland noodgedwongen besloten het geplandeconcert ‘Cent Mille Chansons’ op 18 oktober aanstaande te annuleren.Heel jammer maar onvermijdelijk en ook jammer voor ons goede (lees meer)

 • 100 jaar Zonta

  100 jaar Zonta Op 9 november vierde Zonta haar 100steverjaardag in het Spaansche Hof in Den Haag. 170 Zontians uit heel Nederland waren hierbij aanwezig. Het thema was ‘Empowerment’. Er waren interessante lezingen en leerzame workshops. En ook (lees meer)

 • Geslaagde tassenverkoop op Kerstmarkt Rolduc

  Geslaagde tassenverkoop op Kerstmarkt Rolduc Honderden prachtige tassen hebben wij verkocht tijdens de sfeervolle Kerstmarkt in Rolduc. Gedurende vier dagen hebben leden enthousiast de stand bemand. En niet alleen tassen aan de vrouw gebracht maar ook informatie verstrekt (lees meer)

 • Zonta Mergelland en Provincie Limburg bekennen kleur tegen geweld tegen vrouwen!

  Maandag 25 november kleurde het Gouvernement van 17.00 tot 23.00 oranjeom aandacht te vragen voor de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.  Jaarlijks wordt er wereldwijd op 25 november stil gestaan bij deze dag. Voor het vierde jaar op (lees meer)

 • Tassenverkoop voor het goede doel

  Zonta Mergelland heeft honderden tassen ingezameld en gaat deze verkopen op de Kerstmarkt in Rolduc www.kerstwereldrolduc.nlMet de opbrengst steunen we expertisecentrum ‘Helse Liefde’. Klik op de afbeelding voor meer info en download de flyer.

 • Orange the World

  Orange the World Op verzoek van Zonta Club Mergelland doet de Provincie Limburg mee aan de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. Op 25 november kleuren over de hele wereld gebouwen oranje. De Provincie Limburg ondersteunt dit initiatief (lees meer)

 • Gezellige Filmmiddag voor het goede doel

  De filmvoorstelling voor Zontaleden en hun gasten op zondagmiddag 29 september in Foroxity Sittard was gezellig en de film ‘The Kindergarten teacher’ bijzonder. De onvervulde ambities van de lerares werden geprojecteerd op de jonge Jimmy die zijn rol (lees meer)

 • Zomerbijeenkomst in Sittardse binnenstad

  Onze zomerbijeenkomst in augustus 2019 stond in het teken van een wandeling langs beelden en kunst in de Sittardse binnenstad. De aanwezige Zontians en enige partners luisterden met veel interesse naar onze stadsgids Ed van den Ende. Hij (lees meer)

 • Uw gebruikte tas is van grote waarde

  Uw gebruikte tas is van grote waarde Zonta Mergelland organiseert voor het goede doel een handtasseninzameling en in december een handtassenverkoop. Wij zijn op zoek naar leuke, gebruikte nog verkoopbare hand- en schoudertassen. Ken je een lid van (lees meer)

 • Filmmiddag voor ‘Helse Liefde’

  Zonta Club Mergelland organiseert samen met Foroxity een filmmiddag waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan expertisebureau ‘Helse Liefde’ in Geleen dat zich inzet voor de slachtoffers van loverboys. Zondag 29 september 2019 film ’The Kindergarten teacher’ (lees meer)

 • Bestuurswissel

  Tijdens onze ledenvergadering op 11 juni 2019 vond de bestuurswissel van Zonta Club Mergelland plaats. Else droeg tijdens een feestelijke bijeenkomst bij restaurant Voncken het presidentschap, inclusief presidentenspeld en voorzittershamer, over aan Harriët. Else heeft na bijna vier (lees meer)

 • Lezing Kanker en erfelijkheid

  Ons Zonta-lid Beppy Caanen, werkzaam als Physician assistant voor de oncogenetica in MUMC+, heeft op 12 maart 2019 een interessante lezing gegeven over Kanker en erfelijkheid. Zij heeft de bijna 40 toehoorders – Zontaleden en hun introducées – (lees meer)

 • Cheque voor Toon Hermans Huis Sittard

  Tijdens de informatiebijeenkomst over Kanker en erfelijkheid op 19 oktober 2018 heeft Zonta Club Mergelland een cheque overhandigd van € 500 voor activiteiten voor vrouwen in het Toon Hermans Huis Sittard. Bijzonder was dat ons Zontalid Beppy Caanen, (lees meer)

 • Zonta Mergelland steunt Liberia Fistula Project

  In het voorjaar van 2018 heeft Zonta Mergelland een donatie ter beschikking gesteld voor het Liberia Fistula Project dat Zonta International van 2016-2018 ondersteunt. https://www.zonta.org/Portals/0/Foundation/Programs/LiberiaProjectDescription2016-2018.pdf Obstetric fistula is een bevallingsletsel dat meestal wordt veroorzaakt door een gecompliceerde bevalling (lees meer)

 • Inspirerende Areadag in Rotterdam

  Een delegatie van onze club bezocht op zaterdag 24 maart 2018 de Areadag in Rotterdam. Het was een dag vol inspirerende sprekers en ontmoetingen. De Areadag, tevens  jaarvergadering, werd georganiseerd door Zonta Rotterdam en Zonta Rotterdam aan de (lees meer)

 • Concert Laura Engel zorgde voor mooie opbrengst

  Met haar passie, charme maar vooral prachtige stem wist Laura Engel de bijna 100 concertbezoekers te raken die zondagmiddag 8 oktober 2017 aanwezig waren op de prachtige carréhoeve ‘De Kroon’ in Maastricht. Laura Engel, die velen zich wellicht (lees meer)

 • Bestuurswissel bij Zonta Mergelland

  Tijdens onze ledenvergadering op 13 juni 2017 vond de bestuurswissel van Zonta Club Mergelland plaats. Beppy Caanen droeg tijdens een feestelijke bijeenkomst bij restaurant Voncken het presidentschap, inclusief presidentenspeld en voorzittershamer, over aan Else Wolak. Beppy blikte terug (lees meer)

 • 35 jaar Zonta Club Mergelland

    Vier stralende Zontaleden, herkenbaar aan hun corsage, staan vandaag in het middelpunt tijdens de lustrumbijeenkomst van Zonta Club Mergelland. Al 35 jaar zijn Françoise, Ellen, Henny en Judith lid. Wij hebben veel aan hen te danken. Samen (lees meer)

 • Lezing groot succes!

  Met haar lezing over Limburgse identiteiten, de rol van dialect hierin en de voor- en nadelen van het tweetalig opgroeien, wist Professor Leonie Cornips een volle zaal luisteraars aan zich te binden. Met humor en wetenschappelijk onderbouwd besprak (lees meer)

 • Areadag zorgde voor volop inspiratie

    Zonta Mergelland kijkt terug op een interessante Areadag, georganiseerd door Zonta aan Zee op 1 april 2017 in de OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) in Den Haag. De negen leden: Beppy, Else, Karin, Antoinette, (lees meer)

 • ZC Kathmandu

  Tijdens haar reis door Nepal, ontmoette een van onze leden (Cecile Engel) op 1 oktober 2016 een aantal leden van Zontaclub Kathmandu. Samen met hen bezocht zij een foodfestival waar onder het genot van een hapje en drankje (lees meer)

 • Donatie van 3.200 euro voor Tereo Project

  Tijdens de ledenvergadering van 13 september 2016 overhandigt onze presidente, Beppy Caanen, aan de secretaris van de Stichting Tereo Project, de heer Sietse Fennema, een symbolische cheque van 3200 euro. Dit bedrag is door onze club bijeengebracht via (lees meer)

 • Voordracht Jane M. Klausman Woman in Business Scholarship

  Mevrouw Claudia Demas is door Zonta Mergelland voorgedragen als kandidate voor de jaarlijkse uit te reiken Jane Klausman Award. Claudia Demas is 21 jaar en woont in Maastricht. Zij volgt de opleiding People and Business Management aan de Zuyd (lees meer)

 • Zonta bridgedrive zeer geslaagd!

  De bridgedrive door Zonta Mergelland georganiseerd op 28 februari was wederom zeer geslaagd met een prachtige hoofdprijs dit keer gemaakt door ons eigen zontalid Karin Boeke (afbeelding). Met een mooie opbrengst van 1700 euro voor het Tereo project ( zie (lees meer)

 • LaDress Boutique bij Zonta Mergelland

  Tientallen vrouwen kochten op dinsdag 17 mei 2016 leuke jurken voor het goede doel bij Hotel Winselerhof – Pirandello in Landgraaf. 15 procent van de opbrengst doneerde LaDress Boutique voor ons fundraisingsproject Tereo. LaDress Boutique is een rondreizend pop-up event (lees meer)

 • miMakkus

  Stichting miMakkus heeft een benaderingswijze ontwikkeld – de miMakkusmethode – die het mogelijk maakt om wezenlijk contact te maken met mensen met een cognitieve of verstandelijke beperking. 14 april 2015 Heeft Zonta Mergelland een cheque ter waarde van 2.700,00 (lees meer)

 • Nieuwe website live!

  Na een intensieve voorbereiding en hard werken is het dan zover. De nieuwe website van Zonta Nederland en ook van Zonta Mergelland is live en we zijn er trots op. Onze nieuwe website laat zien wie we zijn en wat (lees meer)