Nederland kleurt oranje

Gemeenten en Provincies in Nederland doen dit jaar voor de 3e keer mee aan Orange the World. Elk jaar is er meer oranje licht te zien in Nederland – dit jaar hebben al meer dan 126 gemeenten en 7 provincies hun steun toegezegd, en er komen dagelijks meer bij. Hiermee krijgt Nederland naar verwachting de meeste oranje objecten ter wereld. In Zuid-Limburg ondersteunen diverse gemeenten en organisaties de campagne Orange the World.

Eén op de drie

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. 

De Orange the World campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op deze dag en zal eindigen op 10 december. De VN organisatie voor vrouwenrechten, UN Women, Zonta International en de Soroptomisten voeren hiertegen gezamenlijk actie. Vanuit Zonta Mergelland, de Zuid-Limburgse tak van de wereldwijde vrouwenorganisatie Zonta International, vragen wij ook aandacht voor dit belangrijke thema. Bekende Limburgers spreken zich uit Tegen Geweld Tegen Vrouwen. Binnenkort hoort u meer van ons.

www.orangetheworld.nl