Orange the World

Orange the World

Op verzoek van Zonta Club Mergelland doet de Provincie Limburg mee aan de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. Op 25 november kleuren over de hele wereld gebouwen oranje. De Provincie Limburg ondersteunt dit initiatief door het oranje uitlichten van het Provinciehuis.  

Zonta steunt deze actie met haar wereldwijde campagna “Zonta says NO to violence against Women”. Op deze dag is aandacht voor alle manieren van geweld die worden gepleegd tegen vrouwen en meisjes, zoals huiselijk geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang en kindhuwelijken. Want geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest getolereerde en geïnstutionaliseerde vormen van schending van de mensenrechten.

Op verzoek van Zonta Mergelland ondersteunt de Provincie Limburg de internationale campagne “Zonta says NO to violence against Women”. Op 25 november wordt het Provinciehuis oranje uitgelicht.  

Zonta steunt deze actie met haar wereldwijde campagna Op deze dag is aandacht voor alle manieren van geweld die worden gepleegd tegen vrouwen en meisjes, zoals huiselijk geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang en kindhuwelijken. Want geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest getolereerde en geïnstutionaliseerde vormen van schending van de mensenrechten.