Zomerbijeenkomst in Sittardse binnenstad

Onze zomerbijeenkomst in augustus 2019 stond in het teken van een wandeling langs beelden en kunst in de Sittardse binnenstad. De aanwezige Zontians en enige partners luisterden met veel interesse naar onze stadsgids Ed van den Ende.
Hij vertelde vol passie over het oorlogsmonument van Charles Tangelder op de Markt dat bestaat uit twee mensfiguren, over de ornamenten op de gevel van de Michielskerk en over de gedenkstenen op diverse plekken – de zogeheten Stolpersteine.

Ook Jardin d’Isabelle, een van de geheime tuinen in Sittard en gelegen achter een pand op de Markt, werd bezocht. Onze stadsgids, die niet voor niets de wandelende encyclopedie van Sittard wordt genoemd, wist hier smeuïge verhalen te vertellen. Een mooie historische plek waar de aanwezige Zontadames op de foto gingen bij het standbeeld van Charles Beltjens.

Na deze interessante en gezellige wandeling werd bijgepraat in een van de eetgelegenheden op de Markt.