Cheque voor Toon Hermans Huis Sittard

Tijdens de informatiebijeenkomst over Kanker en erfelijkheid op 19 oktober 2018 heeft Zonta Club Mergelland een cheque overhandigd van € 500 voor activiteiten voor vrouwen in het Toon Hermans Huis Sittard. Bijzonder was dat ons Zontalid Beppy Caanen, physician assistant i.o./genetisch consulent in MUMC+, tijdens deze ochtend een lezing hield over kanker en erfelijkheid.

Tijdens deze interessante lezing werd nadere informatie verstrekt over de grote ontwikkelingen die onderzoek naar erfelijke kanker heeft doorgemaakt. De technieken zijn steeds sneller en beter waardoor maatwerk en preventie steeds meer mogelijk is.

Een van de activiteiten die Zonta Mergelland in oktober, borstkankermaand, mogelijk heeft gemaakt is de @ME-middag op 24 oktober. En daarnaast zijn de tweewekelijkse bijeenkomsten ‘Dans en beweging’ in de maanden november en december voor de (nieuwe) deelnemers gratis.

Een middag als cadeau

Tijdens de @ME-middag werden ongeveer 30 vrouwen, waarvan de meesten het Toon Hermans Huis regelmatig bezoeken, verwend. Een medewerkster van Limburg Hair leerde vrouwen hoe je op tal van manieren een sjaal om het hoofd kunt knopen en ICI Paris XL gaf make-up advies. Marlène Beckers, personality coach,  adviseerde diverse dames met een kleur/kleding- en stijladvies. Het was verrassend om te zien wat kleur van kleding en make-up voor veel vrouwen deed. Het zorgde voor een goed gevoel bij de dames die advies kregen en het was interessant voor degenen die toekeken. Dit alles in een gezellige en ongedwongen sfeer waarbij ook de nodige spontane gesprekken ontstonden.

De vier Zontaleden – Odile, Harriët, Karin D. en Marlène- die aanwezig waren bij deze verwenmiddag vonden de donatie welbesteed. Versterking van vrouwen was duidelijk zichtbaar.