Roemeense Madalina kan haar studie voortzetten

De Roemeense Madalina kan haar universitaire studie voorzetten dankzij drie fundraisingsprojecten van Zonta Mergelland in 2017 en 2018. www.hulpfondsroemenie.nl

Via Stichting Hulpfonds Jongeren Roemenië is Zonta Club Mergelland in contact gekomen met Madalina Danila, een tweedejaars student aan de Universiteit voor Geneeskunde en Farmacie in Lasi (Roemenië). Dankzij drie fundraisingsprojecten van onze Zonta-club kan zij haar studie aan de universiteit voortzetten.

Madalina’s vader, de enige kostwinnaar binnen het gezin, is plotseling gestorven. Daardoor is de geldkraan voor de studie van Madalina dichtgedraaid. Alleen via sponsoring is het voor haar mogelijk de studie voort te zetten.
De opbrengsten van een drietal fundraisingsactiviteiten van Zonta Mergelland worden besteed aan het veilig stellen van de studie van Madalina. Dit zijn achtereenvolgens de lezing van professor Leonie Cornips op 11 april 2017 over de voor- en nadelen van tweetalig opvoeden, het concert van Laura Engel op 8 oktober 2017 en de bridgedrive op 21 januari 2018.
Wij wensen Madalina veel succes met haar studie.
www.hulpfondsroemenie.nl