Koop een jurk en steun het Fistula project

Dames, jong en oud, zijn van harte welkom op 12 december van 13.00 tot 21.00 uur in Kasteel Limbricht om in een gezellige ambiance kleding te passen en te kopen en zo het goede doel van Zonta te steunen.

Zonta Club Mergelland en Zonta Club Ruremonde organiseren samen een bijeenkomst van LaDress op dinsdag 12 december 2017 van 13.00 tot 21.00 uur in Landgoed Kasteel Limbricht, Allee 1 in Limbricht. U krijgt dan de gelegenheid om leuke jurken, broeken en jasjes van uitstekende kwaliteit te komen passen en kopen onder het genot van een hapje en drankje. Een gedeelte van de opbrengst van deze middag/avond kunnen de Zontaclubs besteden aan een door hen gekozen goed doel. Zonta Mergelland stelt de opbrengst ter beschikking aan het Liberia Fistula Project dat door Zonta International van 2016 tot 2018 wordt ondersteund.

Wat houdt dit project in?

Obstetric fistula is een bevallingsletsel dat meestal wordt veroorzaakt door een gecompliceerde bevalling zonder tijdige medische interventie.

Tijdens een langdurige bevalling beschadigt de aanhoudende druk van het hoofd van de baby het bekken van de moeder. Hierdoor kunnen ernstige beschadigingen ontstaan aan zachte weefsels en de bekkenzenuwen, waardoor een gat – of fistel – ontstaat tussen de vagina en de blaas en/of het rectum, wat resulteert in constant lekken van urine en/of ontlasting door de vagina. In de meeste gevallen wordt de baby doodgeboren, kan het aanleiding geven tot ernstige infecties en in sommige gevallen kan de moeder verlamd raken.

Naast de fysieke gevolgen kan een fistel ook sociale en psychologische effecten hebben op vrouwen. Vrouwen die lijden aan fistels worden veelal verlaten door hun families en gemarginaliseerd door hun sociale omgeving.

Zonta helpt met goed opgeleide chirurgen, goed uitgeruste voorzieningen en de nodige nazorg zodat de behandeling van ongecompliceerde obstetrische fistels een slagingspercentage heeft van 90 procent.

Wij hopen veel dames te ontmoeten op 12 december in Kasteel Limbricht om in een gezellige ambiance kleding te passen en te kopen en zo het goede doel te steunen.

Adres en route Landgoed Kasteel limbricht http://kasteel-limbricht.nl/contact

https://www.ladress.com/nl/home/