35 jaar Zonta Club Mergelland

 

Vier stralende Zontaleden, herkenbaar aan hun corsage, staan vandaag in het middelpunt tijdens de lustrumbijeenkomst van Zonta Club Mergelland. Al 35 jaar zijn Françoise, Ellen, Henny en Judith lid. Wij hebben veel aan hen te danken. Samen met de andere aanwezige Zontians wordt dit lustrum feestelijk gevierd op zaterdag 13 mei bij Golfclub Margraten.

Beppy Caanen, presidente Zonta Club Mergelland, memoreert de drie doelstellingen van Zonta: fundraising, service en advocacy. Zij voegt er nog een niet onbelangrijk vierde doel aan toe: de sociale functie. “Vandaag willen wij de vier leden van het eerst uur extra in het zonnetje zetten. En ik wil alle leden bedanken voor hun inzet in de commissies.” Zonder iemand tekort te doen, bedankt zij de lustrumcommissie (Else, Monique, Tanya en Odile) voor hun inzet om een programma te maken. “Wij geven ons vandaag helemaal aan jullie over en laten ons verrassen.”

 

In het midden is onze plek

’s Middags na de lunch verzorgt Ryan van de Akker uit Maastricht een workshop die ons lang blijft heugen. Zij ziet het als haar taak mensen in het midden te zetten. Ryan benadrukt: “Het gaat om jou, als jij je goed voelt, straal je dat uit. In het midden is jouw plek.” Iedereen kwam aan de beurt tijdens de workshop en Ryan nodigde ons uit om al improviserend: een nieuwsbericht te presenteren in het Japans, een lied te zingen, te dansen of boos te worden. Voor het hoogtepunt zorgde onze lieve Françoise die met haar prachtige verschijning zo waardig naar voren schreed, dat Ryan haar spontaan als ‘Hare Majesteit’ aansprak. De natuurlijke wijze waarop Francoise die rol op zich nam en tot slot samen met Ryan het lied ‘Ne me quitte pas’ zong, ontroerde alle aanwezigen!

 

Hoedjes passen

Tijdens de tweede workshop maakten wij kennis met Pauline Bisscheroux van het gelijknamige hoedenatelier in Maastricht. Aan de hand van materialen gaf zij uitleg over het vakmanschap en de creativiteit van het hoeden ontwerpen en maken. Een jongedame showde tal van modellen. Veel hoedjes gingen rond en diverse Zontians kregen van Pauline een advies op maat. Sommige dames keerden dan ook huiswaarts met een prachtige hoed.

 

Zonta-tas

De middag werd afgesloten met de uitreiking van een unieke Zonta-tas van hoge kwaliteit en uiteraard met Zonta-logo . De lustrumcommissie had deze tas uniek voor deze gelegenheid laten ontwerpen en gevuld als goodiebag met onder andere kortingsbonnen, recepten en dadelkoek gebakken door Else.

De afsluiting van de lustrumviering vond plaats in restaurant de Pastorij. Tijdens de toost en en een voortreffelijk diner werden tal van herinneringen opgehaald. Het was een super dag waar wij met veel plezier op terugkijken.