Fundashon MAMI SA

Fundashon MAMI SA is opgericht ten behoeve van een betere toekomst voor jonge alleenstaande moeders en hun (schoolgaande) kinderen. Het is een initiatief van Marion E. van der Burgh-van den Aardweg en is uitgewerkt met hulp van o.a. Mila Palm, zeer bekend op het eiland en iemand,die zich altijd enorm inzet voor de minderbedeelde jeugd op Curaçao.

De onderwerpen, waar het project zich op zal richten zijn vooral:
– De armoede op Curaçao, zowel maatschappelijk als geestelijk.
– Alleenstaande jonge moeders zonder werk of zinvolle dagbesteding.
– Schoolachterstand bij de kinderen van deze moeders, waarbij er gevaar voor het ontstaan van &lsquo-out&rsquo bestaat en gebrek aan zelfrespect.
– De afglijdende moraal, waarbij er ontspoord gedrag ontstaat .
– Het voorkomen van gezondheidsproblemen door slechte voeding, matige hygiëne, te weinig lichaamsbeweging en gebruik van drugs en/of alcohol.

Met behulp van maatschappelijk werk, pedagogische ondersteuning en onderwijzend personeel zal MAMI SA gedurende 3 jaar met 6-9 gezinnen middels dagopvang werken, waarbij in die 3 jaar:
1. er structuur wordt aangeleerd, zowel in het functioneren van de moeder op zich als van haar gezin. Veel aandacht zal gaan naar het gevoel voor eigenwaarde en opvoedingsondersteuning.Dit gebeurt in dagopvang.
2. er een voorbereiding plaatsvindt om een plek op de arbeidsmarkt te krijgen, ook in dagopvang.
3. het gezin als het na 2 jaar uit de dagopvang gaat nog 1 jaar door het project wordt begeleid.